Foto: visit.gent.be

Gerecht start onderzoek na vondst van twee granaten in Gent

In Gent is het gerecht een onderzoek gestart nadat voor de tweede dag op rij een granaat is gevonden in een park. Dat melden de lokale politie en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Bij de twee granaten was het ontstekingsmechanisme al verwijderd.

Gisternamiddag trof een wandelaar om 16 uur een granaat aan in het Banierpark, aan de Dendermondsesteenweg. De politie kwam ter plaatse en de ontmijningsdienst DOVO werd verwittigd. Er werd een veiligheidsperimeter van 25 meter ingesteld, maar een evacuatie van de  omwonenden bleek niet nodig.     

"Uit verder onderzoek blijkt dat het om een replica granaat (airsoft) zou gaan waarbij het ontstekingsmechanisme al was verwijderd", zegt het parket.     

Vanmiddag werd opnieuw een granaat gevonden in Gent, deze keer in het Koningin Astridpark, aan de Lousbergskaai in Gent. "De politie kwam ter plaatse en stelde een perimeter in. DOVO werd verwittigd en nam de granaat mee. De granaat zou al onklaar gemaakt zijn. De springstof was verwijderd en het ontstekingsmechanisme was onklaar gemaakt", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

Meest gelezen