Gorilla steekt het licht aan in Gent

Vlak bij het Sint-Pietersstation in Gent zie je hoog op een gevel een gorilla in onderbroek staan. Het is een projectie die het Lichtfestival aankondigt dat op 31 januari van start gaat. Het Lichtfestival is een kunstproject waarbij je projecties en beelden kan bekijken van verschillende kunstenaars.

Stad Gent

De gorilla die omhoog klimt langs het 90-meter hoge kantoorgebouw tegenover het Sint-Pietersstation springt in het oog. Het is een projectie van Skullmapping, het kunstcollectief van Antoon Verbeeck en Filip Sterckx. Zij zullen tijdens het Lichtfestival ook een projectie tonen op de Vlasmarkt. Ook daarin spelen dieren de hoofdrol. De gorilla kan je tijdens de ochtend- en avondspits zien, als het schemerdonker is.

Tijdens het festival zelf kun je lichtkunstwerken bekijken van nationale en internationale kunstenaars. Aanstormend talent krijgt ook een kans om zich te tonen. Er zullen spectaculaire projecties te zien zijn, net als kleinere intimistische installaties. Het wandelparcours is 6 kilometer lang en loopt langs de bekende Gentse plekken en gebouwen. Je kan om het even waar beginnen te wandelen, er is geen start- of eindpunt.

Het Lichtfestival trekt behalve de Gentenaars zelf, veel toeristen aan. De hotels doen goede zaken, er zijn al veel hotels volzet.

De stad kondigt het Lichtfestival met opzet aan in de buurt van het station omdat ze het publiek wil oproepen om met het openbaar vervoer naar Gent te komen. 

Het Lichtfestival vindt al voor de vierde keer plaats. Het duurt dit jaar 1 dag langer dan de vorige edities, van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018.

kasto80

Meest gelezen