IJzeren draad gespannen over looppiste in Averbode

Op de Finse looppiste aan de sporthal in Averbode heeft iemand een ijzeren draad gespannen over het parcours. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Het was een wandelaar die de draad op zo'n 30 centimeter hoogte opmerkte. De man haalde de draad weg zodat er geen ongelukken konden gebeuren. Een goede daad, want er komen dagelijks heel wat mensen lopen en wandelen aan de sporthal van Averbode.

De burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes wil nu een onderzoek: "Ik heb gevraagd aan de politie om de zaak te onderzoeken om te zien wie de mogelijke daders zijn. Dit is toch geen klein probleem. Het zijn mensen met zeer slechte bedoelingen die zoiets doen. Je kan er enkel mensen mee verwonden. Als je zoiets doet weet je dat je er mensen mee gaat verwonden." 

Voorlopig is het dus niet duidelijk wie de draad gespannen heeft. 
(Foto: Hans De Reyck)