Ruimtesonde Juno levert spectaculaire beelden van Jupiter

NASA heeft unieke, indrukwekkende foto's uitgegeven van de atmosfeer van de planeet Jupiter. De foto's werden genomen door de ruimtesonde Juno, die een jaar lang rond Jupiter observaties uitvoert.

AFP or licensors

De foto werd op 16 december vorig jaar genomen door de JunoCam van de ruimtesonde Juno en dat vanop meer dan 13.000 kilometer boven het wolkendek van Jupiter. Twee wetenschappers Gerald Eichstädt en Seán Doran  hebben vervolgens de kleur en het contrast van de foto aangepast om het geheel realistischer te maken.

"In de rechterbovenhoek van de foto kan u trouwens de overgang tussen dag en nacht zien", voegt NASA er als extra weetje aan toe.

Ruimtesonde Juno

Ruimtesonde Juno werd vorig jaar succesvol in een baan rond Jupiter gebracht. De sonde is daar bijna 5 jaar voor onderweg geweest. Haar opdracht? Een jaar lang uitgebreide observaties uitvoeren rond Jupiter. Ze moet onder meer nagaan of Jupiter enkel uit gas bestaat of dat er ook een vaste kern is op de planeet. 

Meest gelezen