Video player inladen...

Kent Trump de tekst van het Amerikaanse volkslied niet?

De Amerikaanse president Donald Trump heeft heel wat gemengde reacties gekregen nadat hij het veld opgestapt was tijdens een footballmatch in Atlanta om mee het volkslied te zingen. Maar het leek wel of hij de tekst niet kent. 

President Trump ging in Atlanta kijken naar de footballmatch tussen de universiteit van Georgia en de universiteit van Alabama. Voor de match liep de president het veld op om het volkslied mee te zingen.

Op de beelden is te zien hoe de president eerst meezingt met de tekst van 'The Star-Spangled Banner' en vervolgens aarzelt. Tegenstanders op sociale media zeggen dat hij de tekst vergeten is, terwijl zijn achterban blij is dat hij het lied meezong.

De kwestie ligt gevoelig in de Verenigde Staten omdat Trump vorig jaar fel reageerde op het protest van enkele footballspelers. Door te knielen tijdens het volkslied wilden ze raciale ongelijkheid aankaarten. “Onrespectvol” klonk het toen bij de president.  

Meest gelezen