Videospeler inladen...

Kiekeboe-stripmuur verkommert: "Dat ze mijn tekening zo naar de verdoemenis helpen, vreselijk"

De stripmuur van "De Kiekeboes" op het Amerikaans Theater in Laken is in zeer slechte staat: zo bladdert de tekening op verschillende plaatsen af. "Vreselijk", reageert Merho, de bedenker en tekenaar van Kiekeboe. Open VLD-schepen van Brussel Els Ampe en minister Jan Jambon (N-VA), die belast is voor de Regie der Gebouwen -de eigenaar van het Amerikaans theater-, willen snel samenzitten voor een oplossing.

"Dit is echt pijnlijk", reageerde Merho vanochtend op het nieuws van de stripmuur. "Ik wist dat hij stilaan aan het afbrokkelen was, maar het wordt steeds erger. Als het zo doorgaat valt er niets meer te redden." 

De tekening is ooit rechtstreeks op de muur van het Amerikaans Theater geschilderd. Tegenwoordig gebruikt het bedrijf, dat de stripmuren in Brussel maakt, panelen die ze daarna tegen de muur plaatsen. "Voor zo'n stripmuur word je als tekenaar niet betaald. Je doet dat voor de eer. Maar dat ze mijn tekening dan zo naar de verdoemenis helpen, vind ik vreselijk", zei Merho nog.

"Die stripmuren tonen echt aan dat Brussel de stripstad van Europa is", reageerde Willem De Graeve, directeur van het stripmuseum in Brussel. "Het is heel goed dat er elk jaar nieuwe stripmuren bijkomen. Maar we hopen ook dat  de stad Brussel zich bekommert om de oude muren, bv. die van Merho. Het is heel jammer hoe de muur van Merho er nu bijstaat."

"Voor Kiekeboe gaan we samen door een vuur"

Open VLD-schepen van Brussel Els Ampe gaf op haar beurt Merho groot gelijk. "Kiekeboe verdient een mooie plek en een goed onderhouden tekening", tweet ze. Ze kondigde daarbij aan om zowel Merho als minister Jan Jambon (N-VA) die belast is met de Regie der Gebouwen, op te bellen. 

Ze stuurde vervolgens ook een tweet naar Jambon. "Zoeken we samen een oplossing voor de stripmuur? Ze staat te verkommeren op leegstand Amerikaans theater in Brussel, beheerd door uw diensten (regie der gebouwen)", klinkt het.

Waarop Jambon antwoordde dat hij zo snel mogelijk wil samenzitten. "Voor Kiekeboe gaan we samen door een vuur", klonk het. 

Meest gelezen