Video player inladen...

Michèle Sioen verzilvert derde nominatie en is Manager van het Jaar

De lezers van het magazine Trends en een jury van experten hebben Michèle Sioen, de CEO van de textielgroep Sioen Industries, verkozen tot Manager van het Jaar 2017. De 52-jarige Sioen was al twee keer eerder genomineerd voor de prijs. Ze wordt in de erelijst de opvolger van Bart De Smet, de CEO van de verzekeringsgroep Ageas.

Intussen is het 13 jaar geleden dat Michèle Sioen haar vader als CEO van het familiebedrijf opvolgde. “De jury prijst Michèle Sioen voor de duurzame groei van Sioen Industries in een moeilijke sector”, zegt Luc Vandewalle, de juryvoorzitter voor Manager van het Jaar.

Vandewalle wijst er ook op dat Sioen het voorbije anderhalf jaar zes overnames deed, die het marktleiderschap in diverse niches van technisch textiel opleverden of versterkten. Intussen telt Sioen 56 vestigingen in 23 landen.

De jury hield ook rekening met het bredere engagement van Sioen, dat zich vertaalde in het voorzitterschap van het VBO en haar rol in de textielsectorfederatie Fedustria.

De Manager van het Jaar is een organisatie van Trends in samenwerking met Kanaal Z. De 18-koppige jury omvat redacteurs van Trends, ex-winnaars en onafhankelijke experts.

Meest gelezen