Regisseur en cast van "The shape of water" in Venetië.
AP

"The shape of water" is de slokop bij de Bafta-nominaties

"The shape of water" van Guillermo del Toro leidt met twaalf nominaties de Bafta-race. De Bafta's zijn de belangrijkste Britse filmprijzen. "Three billboards outside Ebbing, Missouri" en "Darkest hour" volgen met elk negen nominaties. De nominaties hebben ook een Belgisch tintje, want de Belgisch-Russische coproductie "Loveless" maakt kans in de categorie beste niet-Engelstalige film.  

In de categorie beste film komen "Call me by your name", "Darkest hour", "Dunkirk", "Three billboards" en "The shape of water" tegen elkaar uit. Maken kans op de Bafta voor beste actrice: Sally Hawkins, Saoirse Ronan, Margot Robbie, Frances McDormand en Annette Bening. Bij de heren zijn Daniel Day-Lewis, Daniel Kaluuya, Gary Oldman, Jamie Bell en Timothée Chalamet genomineerd. De volledige lijst vindt u hier.   

Bekijk hier de trailer van "The shape of water":

Een Belgisch en een Nederlands tintje

De Belgisch-Russische coproductie "Loveless" ("Neljoebov") van de Russische cineast Andrej Zvyagintsev is genomineerd in de categorie voor beste niet-Engelstalige film. De concurrenten zijn "Elle" van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (met Isabelle Huppert in de hoofdrol), "First they killed my father" (Loung Ung), "The handmaiden" (Park Chan-wook) en "The salesman" (Asghar Farhadi).

De trailer van "Loveless":

Joanna Lumley volgt Stephen Fry op

De 71e uitreiking van de Bafta's vindt plaats op 18 februari in de Royal Albert Hall in Londen. Niemand minder dan actrice Joanna Lumley is de nieuwe gastvrouw. Lumley is bij ons bekend als de (drinkgrage) Patsy uit "Absolutely fabulous". Zij volgt Stephen Fry op.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen