H&M stopt met verkoop "monkey-trui" na racistische foto

H&M heeft in een tweet aangekondigd een betwist kledingstuk van hun webshop te verwijderen, na een hetze op de sociale media. De aanleiding is een racistische foto op de Britse H&M-webshop. De Canadese artiest The Weeknd zegt via z'n Twitteraccount dat hij niet meer zal samenwerken met de Zweedse modeketen. 

Gisteren ontstond op sociale media een hetze over een foto op de Britse H&M-webshop, waarop een zwart jongetje te zien is in een trui met het opschrift "coolest monkey in the jungle". 

H&M reageerde intussen op het voorval via Twitter: "We vinden het jammer dat de foto gemaakt is en verontschuldigen ons ook voor de print zelf. Daarom hebben we niet alleen de foto verwijderd, maar ook het kledingstuk zelf offline gehaald."

The Weeknd stopt samenwerking met H&M

The Weeknd, bekend van hits als "Starboy" en "I Feel it Coming", zegt in een tweet geschokt en beschaamd te zijn door de bewuste foto van H&M. Hij voegt eraan toe dat hij de samenwerking met het modelabel stopzet. 

De kledinglijn van de artiest werd bij H&M verkocht onder de naam "XO", net als de naam van z'n platenlabel. The Weeknd stond in het verleden ook model voor de Zweedse keten. 

Meest gelezen