De Lijn: "Trambestuurder niet verantwoordelijk voor ongeval zwangere vrouw"

Het ongeval met een zwangere vrouw aan een tramhalte in Hoboken, is niet te wijten aan een fout van de trambestuurder of aan een defect aan de tram. Dat zegt De Lijn. De openbaarvervoers­maatschappij verwijst daarvoor naar camerabeelden van het ongeval.

Zaterdag raakte een zwangere vrouw zwaargewond toen ze werd meegesleurd door een tram in Hoboken. Het ongeval gebeurde toen de deuren van de tram gingen sluiten. Op dat moment weerklinkt er een geluidssignaal. Het slachtoffer, dat nog op het voetpad stond, zou toen haar arm hebben teruggetrokken uit de tram. Maar toen de deuren effectief sloten, zou ze haar voet nog tussen de deuren hebben gestoken. Waarop ze vervolgens enkele meters door de tram werd meegesleurd.

Tip van voet te klein voor detectie

Indien iets of iemand de deuren verspert, stopt een tram automatisch. Het deel van de voet dat geklemd zat, was echter te klein om gedetecteerd te worden. Ook lintjes van rugtassen of sjaals zijn bijvoorbeeld te dun om gedetecteerd te worden, maar die kunnen gemakkelijk van tussen de deuren worden getrokken.

Vrouw en foetus in levensgevaar

Eerst leken de verwondingen van de vrouw mee te vallen: ze liep enkele oppervlakkige wonden op aan haar bovenbeen. Ze werd ter plaatse verzorgd en naar het Middelheimziekenhuis gebracht. Wat later bleken haar verwondingen zo ernstig dat zowel de moeder als haar foetus in levensgevaar verkeerden. Over hun toestand op dit moment is niets bekend.

Meest gelezen