Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Trump plant bezoek aan het Wereld Economisch Forum in Davos

De Amerikaanse president Donald Trump zal het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos bezoeken. Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis laten weten. De jaarlijkse bijeenkomst van de economische elite loopt van 23 tot 26 januari. Zelden hebben zijn voorgangers het forum bijgewoond. 

President Trump gaat het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos bijwonen. In een verklaring zei Sarah Huckabee Sanders, woordvoerder van het Witte Huis, dat de president ernaar uitziet om aanwezig te zijn op de bijeenkomst van wereld- en bedrijfsleiders. 

“De president ziet de mogelijkheden om zijn “America First-agenda” met wereldleiders te versterken”, zei Sanders. "De president kijkt uit om tijdens dit Wereld Economisch Forum zijn beleid te promoten en zo de Amerikaanse bedrijven, industrieën en arbeiders te versterken."

De president kijkt uit om tijdens het Wereld Economisch Forum zijn beleid te promoten 

Het Wereld Economisch Forum, dat synoniem staat voor rijkdom en prestige, loopt van 23 tot 26 januari in het mondaine skigebied Davos. De voorgangers van Trump hebben zelden deelgenomen aan het prestigieuze forum. De presidenten deden dit deels uit bezorgdheid om niet de verkeerde boodschap de wereld in te sturen door handen te schudden met de rijksten der aarde. 

Meest gelezen