Van Kim Clijsters tot Evi Hanssen en Wim De Vilder: vier stippen gaan viraal op sociale media     

De nieuwe Move tegen Pesten, een initiatief van Ketnet naar aanleiding van de Week tegen Pesten, is nu al een succes. Zo tonen verschillende BV's zich op sociale media met vier stippen op hun handen. Daarmee geven ze aan dat ze zich achter het"Manipest" scharen, en zich zo uitspreken tegen pesten.

Van 2 tot en met 9 februari vindt in Vlaanderen en Brussel de Vlaamse Week tegen Pesten plaats. In de aanloop daarvan lanceerde Ketnet zondag de Move tegen Pesten.

De slagzin van die Move is dit jaar "STIP IT", een acroniem waarbij STIP staat voor "Samen Tegen Iemand Pesten". Op de website van Ketnet kunnen kinderen een Manipest ondertekenen en daarbij beloven ze vier afspraken over pesten na te leven.  

Dit zijn de afspraken:

  • Ik vind pesten niet oké en ik zal er nooit aan meedoen.
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die wordt gepest.

Iedereen die het Manipest ondertekent, mag vier stippen op zijn of haar hand zetten. Ze gelden als een soort antipestvirus, zei Tinne Oltmans, boegbeeld van de actie zondag aan VRT NWS. "Hoe meer mensen ze op hun handen hebben, hoe meer het zich verspreidt." 

Verschillende BV's helpen alvast dat "virus" te verspreiden. 

MNM-presentatrice Julie Van den Steen die gaat nog een stap verder en gaat zelfs met de vier stippen slapen. Met alle gevolgen vandien...

Meest gelezen