Werkzaamheden aan GEN-netwerk hervatten in maart

In maart zullen de werkzaamheden aan het Gewestelijk Expresnet (GEN)  hervatten. Dat bevestigt federaal minister van Mobiliteit Francois Bellot (MR) aan VRT NWS. Het GEN moet een netwerk van stoptreinen worden die Brussel beter verbinden met de Vlaamse rand.

Parijs heeft de RER en Berlijn een S-bahn waarmee de grote stad verbonden wordt met de omliggende steden en gemeenten. Stoptreinen die zeer regelmatig rijden en vlot aansluiten op de rest van het openbaar vervoer zijn een middel in de strijd tegen files.

Ook Brussel heeft al een gedeeltelijk "S-netwerk". Maar het oorspronkelijk geplande GEN is nog lang niet klaar. Normaal gezien ging het GEN in gebruik genomen worden in 2012, ondertussen is de officiële ingebruikname uitgesteld naar 2025. NMBS heeft ondertussen al wel een deeltje van het GEN in gebruik genomen, de zogeheten S-treinen.

In maart zullen werkzaamheden opnieuw hervat worden op lijn 161, die loopt van Brussel naar Namen. Op het stuk tussen Brussel en Ottignies zouden overal vier sporen moeten komen in plaats van de twee huidige sporen. Vanaf maart zal er gewerkt worden tussen Watermaal-Bosvoorde en Hoeilaart.

Meest gelezen