BELGA/CRABBE

Zaakvoerder van computerzaak in Ruddervoorde slachtoffer van gewiekste oplichtster

Een 32-jarige ondernemer uit Ruddervoorde is het slachtoffer geworden van een gewiekste oplichtster die eerder al haar slag sloeg in viersterrenhotel Prinsenhof en Heritage in Brugge.  

De man, eigenaar van een elektronicaverhuurbedrijf, kwam in contact met de 42-jarige vrouw toen die beweerde in Gent het slachtoffer te zijn geworden van een kleine bedrijfsbrand. Daardoor had ze dus dringend nieuwe computers en andere elektronica nodig. De verhuurder maakte een contract op en verhuurde de vrouw vier laptops, een beamer, geluidsinstallatie, led-scherm en projectiescherm. Alles samen goed voor een waarde van minstens 5.000 euro. Hij leverde de spullen persoonlijk af in Gent en kreeg ter plaatse een betalingsbewijs voorgeschoteld.

Toen de man na anderhalve week merkte dat het geld nog niet op zijn rekening stond, nam hij opnieuw contact op met de vrouw. Die deed het af als een foutje van de bank en zei dat alles snel in orde zou komen. Een week later was er van een echte betaling nog steeds geen sprake en bleek de vrouw uit Gent onbereikbaar geworden. Afgelopen weekend ging de man uit Ruddervoorde vervolgens aangifte doen bij de politie.

Uit zijn eigen research bleek al snel dat hij slachtoffer was geworden van een gewiekste oplichtster die in de regio eerder al voor meer dan 5.000 euro de bekende viersterrenhotels Prinsenhof en Heritage in Brugge oplichtte. De kokette dame, die zogezegd een event- en cateringbedrijf heeft, verbleef twee weekends en tafelde uitgebreid in Heritage en Prinsenhof. De rekeningen betaalde ze niet. Ook daar maakte ze gebruik van een vals bankdocument. In alle gevallen kwam ze zeer geloofwaardig over.

In Gent loopt ondertussen een strafonderzoek naar haar. Daar stroomden al twintig klachten binnen tegen de vrouw voor gelijkaardige feiten. Het recentste slachtoffer uit Ruddervoorde roept nu op om waakzaam te zijn en niks te aanvaarden van de vrouw die zich voordoet als zaakvoerster van de firma Fabulously Delicious. Mogelijk maakte ze nog meer slachtoffers. Een van de gestolen laptops kon ondertussen getraceerd worden door een verborgen boodschap die de zaakvoerder installeerde op de computers en kan oproepen bij diefstal. Daarop staat dat de laptop gestolen is en dat ze best contact opnemen met hemzelf. De gestolen laptop bleek cadeau gedaan te zijn aan iemand aan wie de oplichtster nog veel geld moest als een eerste compensatie.

Meest gelezen