"Ik ben zo blij dat de operatie eindelijk kan plaatsvinden"

Eind augustus 2017 publiceerde Rocio Sandoval een bericht op haar Facebookaccount met een foto van een man uit New Jersey, VS, die tijdens een bezoek aan Disney World op zoek was naar een geschikte nier. De foto ging snel viraal en werd opgepikt door diverse nieuwsmedia wereldwijd. Met resultaat enkele maanden later: een man uit Indiana bood zijn nier aan. Na de noodzakelijke onderzoeken, om vast te stellen of de donor geschikt is, werd intussen een datum voor de operatie geprikt. Op 18 januari gaan beide mannen onder het mes.

Robert Leibowitz dient al 3 jaar lang elke week 3 keer een dialysebehandeling te ondergaan. In de tussentijd zocht hij naar een geschikte donor, wat geen eenvoudige opdracht bleek te zijn. Een van de manieren om de aandacht op zijn gezondheidsprobleem te krijgen, was het dragen van een T-shirt, om zich als donor te melden. Tijdens een bezoek aan Disney World werd hij door een andere bezoeker opgemerkt, die diens foto dan op zijn Facebookaccount plaatste:

Nadat Richie Sully het bericht gezien had, twijfelde hij niet om de 60-jarige Leibowitz –beide mannen kenden elkaar dus van haar noch pluim- te contacteren. "Ik wilde deze man onmiddellijk helpen. Ik heb dan contact met hem opgenomen, met de mededeling: "Ik ben Richie. Ik ben O Positief. Ik heb een nier te veel en jij mag ze hebben"", aldus Sully op nieuwswebsite Insite Edition.

Leibowitz: "Toen Richie me contacteerde, was ik in shock. En vol ongeloof, omdat ik al zolang aan het wachten was. Ik kan dit soort van handeling moeilijk met woorden beschrijven, dat iemand iets dergelijks voor mij wil doen."

Na de nodige onderzoeken zal de operatie volgende week kunnen plaatsvinden. Sully: "Ik ben blij dat de operatie er komt. Waardoor ik die routine kan doorbreken, waardoor Robert niet langer iedere week nog 3 keer een dialysebehandeling moet ondergaan. Voor mij betekent het dat ik iets meer kan doen dan bijvoorbeeld alleen maar bloed geven."

"Dit is een mirakel dat enkel maar tot stand kwam door mijn T-shirt en dankzij de persoon die er een foto van op Facebook publiceerde", aldus Leibowitch nog.

Meest gelezen