Michelle Williams en Mark Wahlberg in "All the money in the world".
© 2017 by Entertainment Pictures

"Nieuwe opnames leverden Mark Wahlberg 1,2 miljoen op, Michelle Williams slechts 837 euro"

De Amerikaanse krant USA Today pakt uit met het verhaal van ongelijke verloning tussen acteur Mark Wahlberg en actrice Michelle Williams voor de film "All the money in the world". Wahlberg zou voor heropnames 1,2 miljoen euro hebben gekregen, tegenspeelster Michelle Williams moest het stellen met minder dan 1.000 euro.

De nieuwe opnames waren nodig, want de scènes met Kevin Spacey (die in opspraak kwam wegens grensoverschrijdend gedrag) werden geschrapt. Regisseur Ridley Scott moest kunst- en vliegwerk verrichten om de film nog tijdig in de zalen te krijgen.

Mark Wahlberg en Michelle Williams werden ingeschakeld en werden er voor vergoed. De ene echter rijkelijker dan de andere, stelt USA Today. Williams kreeg dus minder dan 0,1 procent van het loon van haar mannelijke collega. De actrice zou helemaal niet op de hoogte zijn geweest. "Wahlberg zou op de set namelijk hebben gedaan alsof hij ook voor niets aan het werken was", zegt VRT-filmjournalist Ward Verrijcken.

Nochtans beweerde Scott eerder "dat iedereen de nieuwe opnames gratis deed". Williams was zelfs dankbaar dat seksueel wangedrag werd aangepakt: "Ze kunnen mijn loon hebben, mijn vakantie (de opnames gebeurden omstreeks de kerstvakantie, red.), want ik apprecieer zó de inspanning."

Meest gelezen