35 mensen zonder papieren opgepakt in Leuven station

De politie heeft gisteravond 35 mensen zonder verblijfs­papieren opgepakt in het station van Leuven. Dat gebeurde na een grote controleactie.

Verschillende politiezones controleerden gisteren de reizigers in het station van Leuven. Blijkbaar nemen heel wat illegalen vanuit Brussel de trein richting Leuven, om vandaar in groepjes richting parkings op de snelweg te trekken.

Peter Dewaele van de federale politie: "Alle treinen uit Brussel werden gecontroleerd. De laatste tijd nemen heel wat transmigranten de trein naar Leuven. Ze hebben als doel Groot-Brittannië te bereiken. In Leuven-station stappen ze uit en trekken naar parkings in de buurt om in vrachtwagens te klimmen. Dat is zowel een gevaar voor de migranten zelf, als voor het verkeer."

De mensen zonder papieren worden nu geïdentificeerd. De Dienst Vreemdelingenzaken zal dan een advies moeten geven over wat er met hen moet gebeuren.

Meest gelezen