Video player inladen...

Steeds meer flexi-jobs, vooral in Vlaanderen 

Het aantal flexi-jobs in de horeca is vorig jaar met de helft gestegen. Dat schrijft De Tijd. Met een flexi-job kunnen mensen een aantal uur per week bijklussen, zonder dat ze daarop belastingen of sociale bijdragen moeten betalen. Er verdienen nu bijna 28.500 mensen iets bij met een flexi-job.

Bevoegd staatssecretaris voor Bestrijding van fiscale fraude Philippe De Backer (Open VLD) is optimistisch. Volgens hem zal het aantal flexi-jobs dit jaar nog verder stijgen.

"Want het systeem is sinds 1 januari natuurlijk uitgebreid. Tot nu kon dat alleen in de horeca, maar voortaan ook in de kleinhandel, zoals bij bakkers of slagers. Bovendien kunnen nu ook gepensioneerden via een flexi-job aan de slag."

"De flexi-jobs zorgen ook voor extra inkomsten voor de staat", gaat De Backer voort. "Voor 2017 schatten we 20 miljoen euro extra RSZ-inkomsten. Jobs die vroeger in het zwart gebeurden, worden nu wel aangegeven. Het systeem is een win-win voor de werkgever en de werknemer.”  

Toch lijken de flexi-jobs niet overal even populair. "Het klopt inderdaad dat vooral in Vlaanderen het aantal flexi-jobs stijgt", bevestigt De Backer. "In Brussel en Wallonië is er nog werk aan de winkel om het systeem te promoten bij horeca-uitbaters en anderen."

Meest gelezen