Video player inladen...

Overvallers met bijlen maken miljoenen buit in het hotel Ritz in Parijs

Vijf overvallers hebben de vitrines van de juwelierszaak in het hotel Ritz ingeslagen. Drie overvallers zijn opgepakt. Twee overvallers zijn op de vlucht geslagen met de buit op een scooter. De Franse schrijver Frédéric Beigbeider zat op het ogenblik van de feiten in de bar van het Ritz. Hij vluchtte de kelder in.

Een overval om 18.30 uur in de juwelierszaak van het hotel Ritz in Parijs heeft veel schade aangericht. De grootte van de buit is niet bekend, maar de buit zou kunnen oplopen tot in de miljoenen euro.

Vijf overvallers sloegen met bijlen de vitrines van de juwelierszaak aan diggelen en gristen juwelen uit de vitrines. Drie van hen werden meteen gearresteerd door de politie. Twee overvallers sloegen op de vlucht met een scooter en worden nog steeds gezocht.

Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de overval. Op het ogenblik van de feiten zat de Franse schrijver Frédéric Beigbeider in de bar Hemingway in het Ritz een glas te drinken. Samen met andere bargasten vluchtte hij naar de kelder van het hotel toen de overvallers op het toneel verschenen.

Frédéric Beigbeider is samen met Michel Houellebecq een van de bekendste figuren uit de hedendaagse Franse literatuur. De vroegere reclamemaker brak in 2000 door met de roman "99 francs". Hij schreef ook "Windows on the world", "L'égoiste romantique" en "Au secours pardon". Zijn "Un roman français" uit 2009 werd gelauwerd met de Prix Renaudot.

AFP or licensors

Meest gelezen