Chris Lomme over grensoverschrijdend gedrag: "Lok het niet uit, loop niet met je blote tieten rond"

Er is een groot verschil tussen flirten en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zegt Chris Lomme op Joe FM. De actrice reageert daarmee op de opmerkelijke vrije tribune van Catherine Deneuve en co in Le Monde.

De discussie over grensoverschrijdend gedrag is helemaal terug van nooit weggeweest met de vrije tribune die Catherine Deneuve en enkele andere actrices gisteren in Le Monde hebben geplaatst en waarin ze stellen dat "mannen vrouwen mogen lastigvallen".

Op Joe FM laat Chris Lomme vandaag haar licht op de zaak schijnen. "Ik vind het goed dat over misbruik van vrouwen wordt gesproken", zegt ze. "Dat moet worden aangeklaagd. Hierdoor moeten die vrouwen de kracht krijgen om het zelf te durven."

"Dat wil niet zeggen dat de hele maatschappij zo is", gaat ze voort. "Dat wil niet zeggen dat mannen niks meemaken. Als vrouw met je blote kont rondlopen, dan komt toch een soort sensualiteit boven. Je moet dat toch een beetje, hoe zal ik het zeggen, aanvaarden. Lok het niet uit hé, verdomme. Loop niet met je blote tieten rond."

Guapa

"Ik ben altijd een sensueel type geweest, dat weet het kleinste kind. Maar ik heb zelf ook... Ik moet daar mee oppassen. In Italië of Spanje [roepen ze] "guapa, guapa". Ok, dat vinden we fijn. Dat is een feit. Maar tussen dat en neuken is er een verschil hé."

"Vandaag ben ik een oude vrouw, een oud wijf, maar [door mijn] verleden denk ik dat je het in het midden moet houden. Voor mannen is het ook niet makkelijk, verdomme. Als het te ver gaat, moet het wel worden bestraft. Bijvoorbeeld als een vrouw voor een job met een man naar bed moet. Als ze het zelf wil, mag het wel. Maar dan vind ik het een trut."

Meest gelezen