Dimitri Vegas naast Jean-Claude Van Damme op het witte doek

DJ Dimitri Vegas heeft een rol te pakken in de nieuwe film van Jean-Claude Van Damme. Vegas is samen met zijn broer Like Mike wereldberoemd als DJ, maar wil het ook maken als acteur.

The Bouncer

"'t Gaat echt een supergoede film worden", vertelt Dimitri Vegas overtuigd. "Het gaat niet om een gewone actiefilm. Ik heb lang met de regisseur gepraat en alles gaat heel bijzonder in beeld gebracht worden." Van Damme zal een buitenwipper of 'bouncer' spelen, die in de gevangenis belandt en dan gerekruteerd wordt door Interpol, om een crimineel ten val te brengen. Maar over zijn eigen rol mag Vegas nog niets vertellen. 

Blij weerzien

Jean-Claude Van Damme speelde in 2015 al mee in een videoclip van Dimitri Vegas en Like Mike. "The Hum" werd al 100 miljoen keer bekeken op Youtube. "We zijn dan ook heel blij om nog eens samen te kunnen werken", zegt Dimitri Vegas. "Dat wordt lachen. Ik denk dat hij deze zomer ook wel een paar keer naar ons op Ibiza zal komen. Dat zijn altijd leuke reünies."

8 dagen in de week

Het is niet de eerste filmrol voor Dimitri Vegas: "Ik zit nu de hele week in de studio bij Disney voor de opnames van Big Hero 6 (een 3D-animatiefilm). Daarin speel ik opnieuw Fred." Verder zal hij ook meespelen in "Rise of the Living Dead", een prequel van de zombieklassieker "Night of the Living Dead". En er zijn nog filmplannen in het najaar. Vanaf 24 januari is hij bij ons te zien in "Patser" van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Daarin spelen hij en zijn broer bewakingsagenten. Is er dan nog tijd voor muziek? "Op een bepaald moment zal het 5 dagen film zijn en 3 dagen toeren. Dat wordt een dubbel schema draaien, maar ik vind het superleuk."

Meest gelezen