Knokke investeert € 13 miljoen in voetbalstadion

Knokke-Heist investeert dertien miljoen euro in de vernieuwing van het voetbalstadion en het sportcentrum. In de loop van 2018 zouden de werkzaamheden aan het stadion moeten starten.

De kustgemeente Knokke-Heist investeert in haar voetbalstadion en sportcentrum en daar heeft ze een goede reden voor. Voetbalclub Knokke, dat vier jaar geleden nog in het provinciaal voetbal speelde, staat nu aan de leiding in de eerste amateurliga. Als de club kampioen zou spelen, dan komt ze volgend seizoen uit in eerste klasse B. Dat is het professionele circuit, waar onder andere Cercle Brugge ook in speelt.

Het stadion zou dan zeker aangepast moeten worden en daar wil Knokke-Heist nu al werk van maken. "De gemeente investeert dertien miljoen euro in het nieuwe voetbalstadion, maar ook in de infrastructuur van sporthal De Stormmeeuw. En dat zal een enorme boost zijn voor de sport in de gemeente", vertelt burgemeester Lippens.

En de burgemeester zei nog méér: "Als het nodig is, doen wij er nog 13 miljoen bij." Maar het is niet zeker of hij dat echt meende.

Meest gelezen