Video player inladen...

Kris Peeters: "Goed dat minister Van Overtveldt schouders zet onder Arco-dossier"

CD&V-vicepremier Kris Peeters vindt het belangrijk dat de "afspraken eindelijk worden nagekomen" in het Arco-dossier. Zijn collega minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) kondigde vanmorgen aan dat er nog dit voorjaar een oplossing komt voor de 800.000 Arco-coöperanten die hun aandelen waardeloos zagen worden door de val van Dexia.

"Bij de start van de regering hebben we hier duidelijke afspraken rond gemaakt en ook de afgelopen tijd hebben we hier hard aan gewerkt", aldus Peeters. "Het is duidelijk dat de beursgang van Belfius vooruitgang boekt en beide dossiers moeten nu zo snel als mogelijk gefinaliseerd worden."

Minister Peeters is naar eigen zeggen tevreden dat minister Van Overtveldt "nu publiekelijk zegt dat hij er zijn schouders onder zet en er alles aan doet om dit jaar met een oplossing te komen voor de Arco-coöperanten die al lang hebben moeten wachten". 

Het geld om de coöperanten te vergoeden, zal komen uit de beursgang van Belfius. "Het is een unieke kans dat Belfius op de beurs wordt gebracht. Op die manier slaan we twee vliegen in een klap: de beursgang van Belfius brengt geld op. Als we Arco oplossen brengt die beursgang nog extra geld op en dat wordt gebruikt om Arco op te lossen", legt minister Peeters uit.

Peeters gaat ervan uit dat Europa het licht voor de regeling "zo snel mogelijk" op groen zal zetten. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de coöperanten effectief hun geld zullen zien. "Wanneer we een definitieve oplossing hebben, zal de uitvoering zo snel als mogelijk moeten opstarten. De volgende stappen gaan we communiceren wanneer we dat kunnen", besluit Kris Peeters.

Meest gelezen