Meryl Streep faalt grandioos in quiz over haar Oscarnominaties

Een karrenvracht films tijdens een carrière van meer dan 40 jaar. Dan kan een mens al eens iets vergeten. Al had Meryl Streep het toch wel erg moeilijk toen haar afgelopen maandag door gastheer Jimmy Kimmel in diens praatprogramma gevraagd werd haar 20 Oscarnominaties op te sommen. En dat in één minuut. Ze leek het noorden zelfs zodanig kwijt dat ze een film noemde waarvoor ze géén nominatie gekregen had. Tot haar eigen verbazing.

Mocht ze erin slagen om de 20 bioscoopfilms op te sommen waarvoor ze een nominatie ontvangen had, dan had Kimmel een "Bonus Oscar" voor haar in petto. Maar Streep bleef steken op 5 goede antwoorden en kon zich zelfs haar eerste Oscarnominatie, voor "The deer hunter", niet meer herinneren. Het leverde alvast een hilarisch tv-moment op:

Meest gelezen