Michael Douglas ontkent misbruik "bij voorbaat"

Hollywoodacteur Michael Douglas reageert op een aantijging van seksueel wangedrag, nog voor de klacht bekend raakt. Hij neemt de vlucht vooruit en ontkent alles.

Volgens Michael Douglas zal een vroegere medewerkster hem binnenkort beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag, meer dan 30 jaar geleden. Dat verhaal zou binnenkort in de media komen. Over wie het gaat is niet bekend. Douglas zegt aan de website "Deadline" dat er niets van aan is. 

Er vallen bij mij geen lijken uit de kast.

Michael Douglas zegt de #MeToo-beweging van ganser harte te steunen. Maar hij waarschuwt dat dit soort aanklachten de beweging schade kan berokkenen: "Beschuldigd worden zonder dat je jezelf kunt verdedigen, doet pijn."

Michael Douglas' 101-jarige vader Kirk Douglas was zondag op de Golden Globes aanwezig, zijn vrouw Catherine Zeta-Jones eveneens. Maar hij zelf niet. De acteur is 73; hij is bekend van glansrollen in "Basic Instinct", "Wall Street" of "Fatal Attraction".

Meest gelezen