Miss Markle maakt zich op voor een leven aan het hof en stopt (voorlopig) met sociale media

Meghan Markle (36), de verloofde van de Britse prins Harry, heeft haar accounts op sociale media afgesloten. De gewezen Amerikaanse actrice bereidt zich meer en meer voor op het leven aan het Britse hof. Gedaan dus met posts over haar gezonde levensstijl, yoga, verre reizen en Thanksgiving met familie en vrienden.

Gisteren bezochten prins Harry en Meghan Markle de wijk Brixton in Zuid-Londen. Ze waren te gast bij een jongerenzender. Het was hun tweede officiële bezoek samen en de belangstelling was zodanig groot dat Meghan zelf even verbaasd opkeek (zie foto's).

Bij de verloving maakte het koppel al bekend dat Meghan erg graag de Britten wil leren kennen en dat ze met Harry het land zal doorkruisen. Het is geen staatsgeheim dat deze activiteiten Meghan helpen bij de voorbereiding op haar leven aan het Britse hof. Ze leert omgaan met de enorme mediadruk en leert het protocol geleidelijk aan kennen. Zo weigerde ze bij haar eerste uitstap alvast selfies met de omstaanders. "Dat mag niet meer", reageerde ze.

Een volgende stap is nu gezet: Meghan heeft haar accounts afgesloten op Facebook (800.000 likes), Twitter (ruim 350.000 volgers) en Instagram (1,9 miljoen volgers). Hoewel de laatste posts al dateerden van maart vorig jaar.  Die posts gingen meestal over haar gezonde levensstijl, haar liefde voor yoga, haar verre reizen, familie en vrienden of haar inzet voor de Verenigde Naties.  In april stopte ze ook al met haar website The Tig.

Hof beheert sociale media zelf

Het Britse hof beheert sociale media zelf via accounts in handen van communicatieteams. Een inkijk op het ware privéleven van de royals wordt niet gegeven, vaak zijn het werkgerelateerde tweets of posts. Prins Andrew,  de tweede zoon van de Queen, tweet wél zelf, maar geeft dat ook duidelijk aan met de handtekening AY (Andrew of York). 

Andere koningshuizen hebben ook hun officiële socialemediakanalen (beheerd door anderen). Enkele royals hebben daarnaast hun eigen profiel dat openbaar is, zoals de Noorse kroonprinses Mette-Marit en prinses Charlène van Monaco. Maar het blijft wikken en wegen. Onder meer Marius Borg, zoon van kroonprinses Mette-Marit, kreeg in het verleden kritiek omdat hij vakantiefoto's online zette. "Gevaarlijk voor de veiligheid omdat de locatie van de Noorse royals kan worden achterhaald", klonk het toen.

Mette-Marit plaatste onlangs een onschuldige foto van haar jarige moeder op Instagram (zoon Marius staat links):

Prinses Charlène postte eerder de eerste kappersbeurt van haar kinderen:

Terugkeren is niet uitgesloten

Het is niet uitgesloten dat Meghan ooit haar comeback maakt op sociale media. Prins Harry heeft binnen het hof altijd zijn eigen koers gevaren. Hij en Meghan zijn immens populair en sociale media zijn ideaal om werk én gezin extra te belichten. Vooral kind-royals hebben een hoge aaibaarheidsfactor bij het grote publiek.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen