Na rode nu ook lichtblauwe deelfietsen in Antwerpen

In Antwerpen is een nieuw systeem van slimme deelfietsen voorgesteld: Cloudbike. De 300 lichtblauwe fietsen kunnen gehuurd worden via een app op de smartphone.

App ontgrendelt slot

De Cloudbike-fietsen kunnen gehuurd worden via een app die de dichtstbijzijnde beschikbare fiets vindt en het slot ontgrendelt. Na gebruik kan het slot manueel gesloten worden. Dan eindigt de rit en wordt de betaling automatisch verwerkt in de app. Een ritje kost een halve euro voor de eerste tien minuten, daarna betalen fietsers 5 cent per bijkomende minuut. Er zijn ook dagpassen te koop, maar abonnementen zijn niet mogelijk.  

Geen vaste stations

Anders dan de rode Velo's werkt Cloudbike bewust niet met vaste parkeerstations. "Onze fietsen worden via gps getraceerd, dus kan je altijd zien waar er een fiets aanwezig is", vertelt Jim Brils van Cloudbike. "In sommige zones kan je je fiets altijd kwijt, dus je zit niet met het probleem van volle stations. We werken ook met kwalitatieve fietsen, die er mooi uitzien."

Cloudbike is een initiatief van een jong Antwerps bedrijf, dat ook wordt ondersteund door de stad. Voorlopig worden er 300 lichtblauwe fietsen verspreid, later komen daar mogelijk nog fietsen bij. Meer informatie vind je op deze website

Meest gelezen