Nieuwe afleveringen van "F.C. de kampioenen"? Herman Verbruggen (Marcske) laat deur op een kier

Als de VRT ooit met een goed idee zou komen voor nieuwe afleveringen van "F.C. de kampioenen" dan zijn de acteurs bereid daarover rond de tafel te zitten. Dat laat Herman Verbruggen (Marcske) verstaan op Joe FM. "We zijn altijd bereid te praten, maar momenteel liggen geen plannen in die zin op tafel", zegt netmanager Olivier Goris van Eén aan VRT NWS.

Bijna 7 jaar geleden is het intussen dat Eén besliste de stekker uit "F.C. de kampioenen" te trekken, de populaire reeks die sinds 1990 op het net van de openbare omroep liep.

Sindsdien zijn 3 succesvolle films over de olijke voetbalploeg gemaakt, maar het lijkt niet uitgesloten dat de reeks ooit een tweede leven krijgt op tv. Tenminste: op Joe FM zet hoofdrolspeler Herman Verbruggen (Marcske) hiervoor de deur op een kier (mits enig aandringen van presentator Sven Ornelis).

© VRT BMUSS

"We doen het allemaal heel graag", zegt Verbruggen. "Dus als er een goed idee zou komen dat ons ook als groep respecteert...". Tegelijk maakt hij het nodige voorbehoud. "Misschien zijn we het stadium van "F.C. de kampioenen" als tv-programma voorbij. Dat neemt niet weg dat de serie als een concept kan blijven bestaan waarbij men nieuwe mensen aantrekt."

Sowieso betreurt Verbruggen dat Eén de reeks in 2011 stopzette. "We vonden dat niet fijn, al voelden we wel dat het er zat aan te komen. De toenmalige directie heeft ons samengeroepen en zei ons dat we "op een hoogtepunt" moesten stoppen."

Netmanager Eén: "Ik wil niks uitsluiten"

Ook Olivier Goris vindt het spijtig dat 7 jaar geleden een einde aan de reeks is gekomen. Hij is vandaag nethoofd van Eén. "Het succes van "F.C. de kampioenen" was en is bijzonder groot", zegt hij aan VRT NWS. "Het is heel moeilijk om dat met een nieuw project te bereiken."

"We hebben de voorbije jaren al nagedacht over nieuwe afleveringen van "F.C. de kampioenen", maar de lat ligt erg hoog voor een vervolg. Achter het programma ging een hele machine schuil en het is niet evident die weer op te starten, maar ik wil niets uitsluiten. Als iemand met een goed voorstel komt, zijn wij zeker bereid daarover te praten. Momenteel liggen evenwel geen plannen in die zin op tafel."

Meest gelezen