Bouw van nieuwe brandweerkazerne in Mechelen is gestart

In de Plattebeekstraat, naast de Nekkerhal in Mechelen, is de eerste steen gelegd van een nieuwe brandweerkazerne. Die zal niet alleen de inwoners van Mechelen bedienen, maar ook die van Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver.

Oude kazerne afgeleefd

De oude brandweerkazerne, niet ver van de Brusselsepoort, is helemaal uitgeleefd, en voldoet niet meer aan de moderne eisen. Het gebouw dateert al van de jaren 1920. Vroeger was er een meubelfabriek, 38 jaar geleden werd het gebouw omgebouwd tot brandweerkazerne. 

Centraal gelegen

Uit de risico-analyse die de brandweer vooraf heeft gemaakt, blijkt dat de locatie voor de nieuwe kazerne, naast de Nekkerhal, ideaal is. "Het is centraal gelegen, en daardoor zullen niet alleen de inwoners van Mechelen, maar ook die van Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver sneller bediend worden", zegt Philippe Maudens van brandweerzone Rivierenland."Een brandweerwagen moet binnen de 13 minuten aanwezig zijn", vult Maudens aan.

De nieuwe brandweerkazerne van Mechelen zou over twee jaar operationeel moeten zijn. 

Meest gelezen