Video player inladen...

Op het Autosalon worden niet alleen auto's verkocht, er worden ook jobs aangeboden

De autosector kampt in ons land met een tekort aan technisch geschoold personeel en dus wordt er ook op het Autosalon, dat vrijdag de deuren opent, naar sollicitanten gespeurd.

"De autosector is op zoek naar personeel", zegt Joost Kaesemans, woordvoerder van salonorganisator Febiac. "Daarom hebben we sinds enkele jaren het concept Job on Wheels gelanceerd. Sindsdien stellen we vast dat heel wat autobouwers inspanningen leveren om personeel aan te trekken tijdens het salon."

De stand Job on Wheels is terug te vinden op de patio van Brussels Expo. De informatieve ruimte biedt bezoekers een selectie van vacatures van exposanten op het salon.

Competitie

Daarnaast zullen ook de preselecties van het Belgisch kampioenschap "WorldSkills Belgium" in de categorie "automobieltechnicus" plaatsvinden op het salon. Meer dan 150 jongeren zullen er meedingen naar een ticket voor het Europees kampioenschap EuroSkills 2018 in Boedapest.

Elke dag kan het publiek op de stand ook vijftien jongeren aan de slag zien, die er met hun vaardigheden verschillende soorten pannes trachten op te lossen. De acht beste deelnemers zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap op 19 en 20 maart in Namen.

Meest gelezen