Videospeler inladen...

Molotovcocktail op synagoge tijdens nieuwe schermutselingen in Tunesië

Op het Tunesische eiland Djerba hebben relschoppers vannacht molotovcocktails gegooid naar de bekende Ghriba-synagoge. Er vielen geen gewonden en het vuur werd snel geblust. In verschillende steden in Tunesië waren er vannacht opnieuw schermutselingen tussen manifestanten en de politie. De manifestanten komen de straat op tegen de verhoging van de voedselprijzen.

Bij de schermutselingen in de steden vielen er volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken tientallen gewonden. Er zijn ook zo'n 200 betogers opgepakt. De protesten in Tunesië ontstonden begin deze week. Maandag viel er een dode. Volgens de manifestanten was dat de schuld van de politie, maar de minister van Binnenlandse Zaken ontkent dat. 

Sinds begin deze maand is het erg onrustig is Tunesië. De aanleiding is een verhoging van de voedselprijzen. Tunesië staat onder druk van het Internationaal Muntfonds. Dat heeft zo'n 2,5 miljard euro geleend in ruil voor besparingen in de overheidsuitgaven. Er is veel werkloosheid en armoede. Zeven jaar geleden is in Tunesië de zogenoemde Arabische Lente begonnen, het brede volksprotest tegen de dictaturen in de Arabische wereld.  

Meest gelezen