Parket eist tot 6 jaar cel voor mensensmokkelaars die betrapt werden na crash met bestelwagen

In de correctionele rechtbank van Brussel is het proces gestart tegen een groep mensensmokkelaars. De smokkel kwam aan het licht nadat hun bestelwagen crashte op de Brusselse ring. De wagen tuimelde net vóór het viaduct van Vilvoorde enkele meters naar beneden. Het parket eist voor 4 vermoedelijke mensensmokkelaars straffen van 4 tot 6 jaar cel.

In de bestelwagen zaten 16 mensen, waaronder twee kinderen. Ze waren allemaal illegaal in ons land. Voor het proces staan vier mensen terecht, waaronder de bestuurder van de bestelwagen. Het parket vraagt zes jaar cel voor hem. Twee anderen riskeren vijf jaar cel, een laatste betrokkene vier jaar. De vier zijn aangeduid als mensensmokkelaars op basis van getuigenverklaringen. Maar ze zeggen dat zij ook slachtoffers waren. 

In april van vorig jaar merkte de politie een bestelwagen op die aan het spookrijden was op de Brusselse ring ter hoogte van Nijvel. De bestuurder maakte rechtsomkeer toen hij de politie zag, en begon te zigzaggen over de ring om de agenten kwijt te geraken. Die kregen na een tijd versterking van bijkomende patrouilles. Net vóór het viaduct van Vilvoorde, verloor de bestuurder de controle over het stuur en ging de bestelwagen door de middenberm. Hij tuimelde enkele meters naar beneden en kwam in een boom terecht. Vijf van de inzittenden raakten zwaargewond.

Meest gelezen