Radiohead ontkent rechtszaak tegen Lana Del Rey over plagiaat

Platenlabel Warner/Chappell spreekt tegen dat Radiohead een rechtszaak tegen Lana Del Rey heeft aangespannen over plagiaat. Dat meldt de BBC. Eergisteren had de Amerikaanse zangeres nog gesteld dat de Britse band haar voor de rechter sleepte.

"To set the record straight: we hebben geen rechtszaak aangespannen." Zo reageert Warner/Chappell vandaag op de bewering van Lana Del Rey dat de Britse band haar voor de rechter daagt omdat haar nummer "Get free" te hard lijkt op "Creep".

Warner/Chappell ontkent voorts dat Radiohead alleen genoegen zou hebben genomen met 100 procent van de winst van "Get free", zoals Del Rey schrijft. Volgens het platenlabel willen Thom Yorke en co enkel dat de zangeres de auteurs van "Creep" bij haar nummer vermeldt.

"Het klopt dat we sinds augustus vorig jaar met vertegenwoordigers van Lana Del Rey gesprekken voeren", zegt Warner/Chappell. "Het is duidelijk dat de strofes van "Get free" muzikale elementen uit de strofes van "Creep" bevatten. We hebben gevraagd dit zo te erkennen."

Opmerkelijk: Radiohead is jaren geleden zelf voor plagiaat aangeklaagd toen "Creep" verscheen. The Hollies vonden dat het nummer sterk op hun hit "The air that I breathe" lijkt en kregen gelijk. De twee bands wisten de zaak uiteindelijk te schikken.

Meest gelezen