Belga

Rechtstreeks met het vliegtuig naar Shenzhen in China? Het kan vanaf maart

Brussels Airport krijgt er binnenkort opnieuw een route naar China bij. Luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines start op 20 maart namelijk met een vliegverbinding van Brussel naar Shenzhen, een miljoenenstad en een stadsprefectuur aan de grens van China met Hongkong in de provincie Guangdong, in het zuiden van China.

Shenzhen ligt zo’n 40 km ten noorden van het centrum van Hongkong. In 1980 was het nog een vissersdorp van 30.000 personen zonder één rood licht. Nu wonen er 11,4 miljoen mensen, al meer dan de 7,3 miljoen in Hongkong.

Shenzhen is daarmee een van de snelstgroeiende steden op aarde. Tegenwoordig gonst het er onophoudelijk van de economische activiteit. De stad wordt ook beschouwd als de wereldhoofdstad van de elektronica.

Hainan Airlines vliegt nu al vanuit Brussel naar de hoofdstad Beijing en naar de metropool Shanghai. De vluchtdagen naar Shenzhen worden dinsdag en donderdag, vanaf maart.

Op 25 maart, start Cathay Pacific ook met een rechtstreekse lijndienst tussen de luchthaven in Zaventem en die in Hongkong, een route die vier keer per week zal worden gevlogen.

Meest gelezen