Sea Life Blankenberge is (onverwacht) een kleine bamboehaai rijker

In attractiepark Sea Life in Blankenberge is een bamboehaai geboren. Een verrassing voor het team verzorgers daar, want niemand had die geboorte opgemerkt tot een routinecontrole van de "oceaantank".

De geboorte van de kleine bamboehaai is dus nagenoeg onopgemerkt voorbijgegaan. De dierenverzorgers stonden perplex toen ze bij een routinecontrole van het aquarium het kleine dier van amper 15 centimeter plots opmerkten.

Een bamboehaai wordt niet levend geboren, maar wel uit een zogenoemd "zeemeermintasje". Dat is een taai en leerachtig eikapsel. De babyhaai groeit daarbinnen uit van embryo tot haai. Bij een bamboehaai duurt deze ontwikkeling ongeveer drie maanden. Geen enkele verzorger had de voorbije weken echter zo'n tasje opgemerkt in het aquarium.

Quarantaine

De verzorgers hebben de babyhaai meteen in quarantaine geplaatst, om het jong te beschermen tegen zijn medebewoners. De kans bestaat namelijk dat het dier zou worden opgegeten door andere haaien of bijvoorbeeld zeeschildpadden. "Bezoekers van het park zullen de babyhaai wellicht vanaf eind maart kunnen bewonderen", aldus Sea Life op Facebook. In het attractiepark verblijven ongeveer 20 haaien.

Meest gelezen