CHASSENET / BSIP

Solliciteren bij de Vlaamse overheid? Dan hoeft u geen diploma meer mee te nemen

Wie solliciteert bij de Vlaamse overheid, zal daarvoor niet langer een papieren versie van zijn diploma moeten voorleggen. De Vlaamse instellingen zijn voortaan verplicht om zelf dat diploma op te zoeken in de leer-en ervaringsbewijzendatabank of LEDdatabank.  

In die LED-databank worden sinds 2013 diploma's, getuigschriften en certificaten elektronisch bewaard. De Vlaamse regering heeft onlangs de databank erkend als authentieke gegevensbron.

Daardoor hebben de Vlaamse overheidsinstanties de garantie dat de diploma's echt zijn. U kunt uw diploma's ook zelf online raadplegen op leerenervaringsbewijzendatabank.be. Let wel: nog niet iedereen zal zijn diploma's terugvinden. De database wordt nog verder aangevuld met terugwerkende kracht.

Meest gelezen