Top secret Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zoekt cabinepersoneel

Een hoogst mysterieuze Amerikaanse luchtvaart­maatschappij is op zoek naar nieuw cabinepersoneel. De luchtvaartmaatschappij heeft zes vliegtuigen, die elke dag vertrekken vanuit Las Vegas naar onbekende bestemmingen. Kandidaten moeten een "top secret" veiligheidsonderzoek doorstaan alvorens aangenomen te worden.

JANET-airline beschikt over zes Boeings van het type 737-600, die hun basis hebben op de luchthaven van Las Vegas. De vliegtuigen zijn wit met een rode streep en zijn eigendom van de Amerikaanse overheid.

Dat is het enige wat officieel bekend is over de luchtvaartmaatschappij. Op de luchthaven van Las Vegas staan de vliegtuigen aan een aparte terminal. Na het opstijgen zetten de vliegtuigen hun transponder af en is het dus onmogelijk om te achterhalen wat de bestemming is. 

Algemeen wordt aangenomen dat JANET vluchten uitvoert naar locaties zoals "Area 51", een militair gebied waar het Amerikaanse leger wapentesten uitvoert. De vluchten zouden personeel van en naar de basis brengen.

Wie lid wil worden van het cabinepersoneel bij JANET zal volgens de vacature een geheim veiligheidsonderzoek moeten ondergaan, uitgevoerd door de overheid. Er staat niet bij vermeld hoe dat onderzoek in z'n werk gaat, maar een Amerikaanse website die over het leger bericht, schrijft dat er tijdens zo'n screening wordt nagegaan of kandidaten "onder invloed zijn van buitenlandse mogendheden". Ze zullen ook vragen moeten beantwoorden over hun seksleven en alcoholgebruik. 

Meest gelezen