Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump bereid tot gesprekken tussen VS en Noord-Korea

De Amerikaanse president Donald Trump is bereid om directe gesprekken op te starten tussen de VS en Noord-Korea, dat heeft Trump aan de telefoon gezegd tegen de president van Zuid-Korea Moon Jae-in, melden de Zuid-Koreaanse autoriteiten. 

Een dag nadat Noord- en Zuid-Korea hun eerste gesprekken voerden in meer dan twee jaar tijd, zei de Amerikaanse presidentTrump dat ze geen militaire actie gaan ondernemen terwijl de inter-Koreaanse gesprekken aan de gang zijn, dat meldt Zuid-Korea in een verklaring na het telefoongesprek.

“President Trump zei dat de Verenigde Staten open staan voor gesprekken als Noord-Korea wil, maar wel op het gepaste moment, onder de juiste omstandigheden", vermeldt de verklaring verder.

"Beide staatshoofden voorspellen dat de huidige inter-Koreaanse gesprekken zouden kunnen leiden tot gesprekken tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea voor de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland. Ze kwamen overeen om nauw te samen te werken over de voortuitgang van de inter-Koreaanse gesprekken,” stond nog in de verklaring te lezen.

Mike Pence naar Olympische Winterspelen

"Wie weet waar het toe leidt?" vertelde Trump als reactie aan journalisten in het Witte Huis. "Hopelijk zal dit leiden tot een succes voor de wereld, niet enkel tot een succes voor ons land. We zullen de komende weken en maanden zien wat er gebeurt," zei Trump nog. 

Trump heeft ook besliste dat hij vicepresident Mike Pence zal sturen om de Amerikaanse delegatie tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea te leiden. 

Hopelijk zal dit leiden tot een succes voor de wereld, niet alleen voor ons land

Donald Trump

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft zich eerder al positief uitgelaten over Trump, die zou hem geholpen hebben om de inter-Koreaanse gesprekken op te starten, wat uiteindelijk leidde tot de overeenkomst dat een Noord-Koreaanse delegatie de Olympische Winterspelen zal bijwonen. 

Meest gelezen