AFP or licensors

Trump sluit hertoetreding tot klimaatakkoord Parijs niet uit

Kort na zijn eedaflegging besliste de Amerikaanse president dat de Verenigde Staten uit het klimaatakkoord zouden stappen. Nu sluit hij niet helemaal uit dat het land toch weer zou kunnen meedoen. Zou.

In theorie

Tijdens een persconferentie naar aanleiding van het bezoek van de Deense eerste minister Erna Solberg deed Donald Trump een opgemerkte uitspraak: dat de Verenigde Staten op hun beslissing zouden kunnen terugkomen. In theorie. Trump houdt dus wel een slag om de arm.

Betere voorwaarden

Het Akkoord van Parijs was ondertekend onder Trumps voorganger Obama. De Verenigde Staten verbonden zich tot een reductie van 26 tot 28 procent. "Het is een slecht akkoord," zegt Trump. "Het is slecht voor onze ondernemingen." Hij heeft geen enkel probleem met een klimaatakkoord, maar wel met dít klimaatakkoord. Als er onderhandeld kan worden over betere voorwaarden, dan is de Amerikaanse president bereid om op de beslissing terug te keren. Betere voorwaarden, dat zijn dan natuurlijk betere voorwaarden voor de Amerikaanse ondernemingen.

Meest gelezen