Video player inladen...

Bonte woest over nieuwe vergunning gokkantoor: "Rekruteerders van Syrië­strijders kwamen er geld witwassen"

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) is erg boos op de Kansspelcommissie vanwege een nieuwe vergunning aan het gokkantoor Ladbroke aan de Nowélei. De stad had nochtans een negatief advies gegeven.

Het gokkantoor Ladbrokes op de Nowélei heeft ondanks een bijzonder negatief advies van de stad toch weer een nieuwe vergunning gekregen van de Kansspelcommissie. Burgemeester Hans Bonte is woedend. "Het gokkantoor veroorzaakt niet alleen overlast, zoals nachtlawaai. Rekruteerders van Syriëstrijders kwamen er ook hun misdaadgeld witwassen."

Twee petjes

Burgemeester Bonte stelt zich vragen bij de rol van de Kansspelcommissie: "Enerzijds is ze het controleorgaan, maar anderzijds moet ze ook de belangen van de sector dienen. Dat is eigenlijk onverzoenbaar. Bovendien heeft men ons twee keer laten verstaan dat de Commissie ons negatief advies zou volgen." De burgemeester wil de beslissing dan ook juridisch aanvechten.

Voorwaarden


De Kansspelcommissie betreurt de negatieve berichtgeving. "Elke vergunningaanvraag wordt – ongeacht de categorie – grondig onderzocht voor we een beslissing nemen", zegt woordvoerster Marjolein De Paepe. "En in dit dossier was aan alle wettelijke voorwaarden voldaan." Er wordt wel meer inspraak van de lokale besturen in het vooruitzicht gesteld.

Meest gelezen