Video player inladen ...

Ward Verrijcken: "Dit is een lastig verhaal waar Mark Wahlberg niet goed uitkomt"

Het bericht dat Mark Wahlberg 1,2 miljoen euro kreeg voor heropnames van "All the money in the world" en zijn tegenspeler Michelle Williams minder dan 1.000 euro, toont aan dat Hollywood heel anders omspringt met de verloning van mannen en vrouwen. Dat zegt VRT-filmreporter Ward Verrijcken.

Wahlberg en Williams deden het gratis, of dat beweerden ze tenminste: de heropnames eind vorig jaar van verschillende scènes van "All the money in the world" van Ridley Scott na het uitbreken van het schandaal rond Kevin Spacey.

Volgens USA Today klopt dit niet. Het team van Wahlberg zou stiekem alsnog een verloning van 1,2 miljoen euro hebben afgedwongen. Williams moest het met minder dan 1.000 euro stellen, een fractie van het salaris van haar tegenspeler.

"Is het seksisme? Opportunisme? Of hebzucht van Wahlberg? Dat laat ik in het midden", zegt Verrijcken. "Het toont wel aan dat Hollywood op een heel andere manier omspringt met de verloning van mannen en vrouwen."

"Het moet ook vreemd zijn geweest op de set. Wahlberg wist dat hij veel geld kreeg voor de heropnames en Williams absoluut niet. Blijkbaar heeft hij dat op een vreemde manier verzwegen. Dit is een lastig verhaal voor Wahlberg waar hij niet goed uitkomt."