Kersverse vaders en moeders krijgen fors meer verlof bij Microsoft België

Technologiereus Microsoft gaat wereldwijd zijn werknemers meer verlof gunnen. In België trekt het bedrijf de regelingen op voor moederschaps-, vaderschaps- en adoptieverlof.  Werknemers zullen ook extra verlof kunnen nemen om voor een ziek familielid te zorgen.

Concreet wordt het moederschapsverlof in België opgetrokken van 15 naar 20 weken. Het vaderschapsverlof stijgt fors van 10 dagen naar 6 weken. Allemaal met loonbehoud en zonder impact op de prestatiebonussen.

Werknemers van Microsoft in ons land die een kind adopteren, krijgen 6 weken betaald verlof voor kinderen tot 16 jaar. Personeelsleden kunnen bovendien jaarlijks 4 extra weken betaald verlof opnemen voor de zorg van directe familieleden die ernstig ziek zijn.

De regeling gaat vandaag in. Er werken in Zaventem een kleine 400 mensen voor Microsoft. Het personeel werd vanmorgen op de hoogte gebracht van het nieuws. Microsoft zegt dat de maatregel mensen moet toelaten om even op de pauzeknop te duwen. "Er zijn momenten dat we even onze carrière on-hold moeten kunnen zetten om ons te focussen op familie", aldus het bedrijf.