Wijkinspecteur voor stationsbuurt in Denderleeuw

In Denderleeuw komt er een wijkinspecteur specifiek voor de stationsbuurt. De politie maakt daar iemand voor vrij.

De stationsbuurt in Denderleeuw heeft een negatieve reputatie. Nochtans blijkt uit een studie van de federale politie dat de criminaliteit er een stuk lager ligt dan in andere gelijkaardige stations in Vlaanderen. Maar blijkbaar voelen de mensen zich er toch vaak onveilig.

En daar willen ze met de nieuwe wijkinspecteur iets aan doen. Het is de bedoeling dat de wijkinspecteur een band opbouwt met de omgeving en dat hij het eerste aanspreekpunt is als er iets gebeurt dat onveiligheid veroorzaakt. Zo moet de politie niet onmiddellijk tussenbeide komen.

De nieuwe wijkinspecteur moet ook niet-dringende interventies doen zoals bijvoorbeeld bij kleine diefstallen of kleine vormen van overlast. In het station van Denderleeuw stappen dagelijks meer dan 9.000 mensen op en van de trein.

Meest gelezen