Videospeler inladen...

Eerste treinen rijden weer in Zermatt

In de Zwitserse gemeente Zermatt rijden weer treinen. De luchtbrug die deze namiddag geopend was, is weer gesloten. In het dorp zaten duizenden toeristen vast door de overvloedige sneeuw.

De heropening van het treinspoor was eigenlijk gepland voor deze voormiddag, maar kon toen nog niet doorgaan. Vanuit een helikopter was namelijk nog een dik pak sneeuw te zien, dat een risico op lawines vormde. Op dit moment is het spoor weer veilig en rijden er treinen tussen Zermatt en de nabijgelegen gemeente Täsch. Van daaruit rijden er bussen naar de grotere gemeente Visp.

In totaal zaten er zo'n 13.000 toeristen vast in Zermatt. Voor degenen die er vanmiddag nog altijd waren, werd er weer een luchtbrug geopend. Die was er gisteren in de namiddag ook al even, voor de mensen die dringend weg moesten en voor bevoorrading van het dorp. Tot 17 uur heeft er een helikopter gevlogen tussen Zermatt en Täsch. Volgens AFP moesten toeristen ongeveer 170 euro per persoon betalen voor een vlucht met de helikopter.

De Vlaamse Sheeana Mets (zie video hieronder) woont en werkt in Zermatt. Zij vertelde vanmiddag dat de straten vrijgemaakt zijn, waardoor mensen weer vlot naar de winkel kunnen. Gisteren was ze zelf nog in de winkel, die wel leeg begon te geraken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen