"Ik heb spijt dat ik zo een leven gehad heb. Mijn jong leven is eigenlijk naar de knoppen he"

Hoe zou het nog zijn met Rosalie Niemand? De vrouw zat bijna 50 jaar opgesloten in allerlei instellingen waar ze niet thuishoorde. Ze vertelt haar verhaal in onze podcast "Iemand".

Rosalie Niemand heet eigenlijk Liliane Stijnen. Ze werd in 1932 geboren. Haar vader heeft ze nooit gekend, en haar moeder wist niet goed wat ze met die dochter aanmoest. Daarom dumpte ze haar in een kindertehuis. Op haar elfde werd Liliane in een psychiatrische instelling gestopt, die toen nog door kloosterzusters werd geleid. Elektroshocks, waterboarding, urenlange baden, dwangbuizen,... Ze kan er allemaal over meespreken. Pas op haar 48e kwam ze weer vrij.

"Iemand" is een podcast van Radio 1, gemaakt door Ward Bogaert en Philip Heymans. 

Meest gelezen