AFP or licensors

14 doden door luchtaanvallen op markt en woning in Jemen

In Saada, in het noorden van Jemen, zijn 14 mensen omgekomen bij luchtaanvallen door de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië. Dat zeggen het persagentschap Saba, dat aanleunt bij de Houthi-rebellen, en verschillende getuigen.

De coalitie voerde luchtaanvallen met clusterbommen uit op een markt in Kataf en op een woning in Baqim, beide in de provincie Saada. Saada grenst aan Saudi-Arabië en is een bolwerk van Houthi-rebellen. 

(de foto boven toont de schade na een luchtaanval van afgelopen weekend in dezelfde provincie Saada).

Op de markt in Kataf kwamen twaalf mensen, onder wie veel vrouwen, om het leven. Bij de luchtaanval in Baqim werd een woning geraakt. Daarbij werden twee mensen gedood.

De internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië voert sinds 2015 een offensief uit in Jemen. Ze steunt daarmee president Abd Rabbo Mansour Hadi, die uit de hoofdstad Sanaa werd verjaagd toen de rebellen in september 2014 grote delen van Jemen in handen kregen. Sinds het begin van de interventie kwamen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie al meer dan 9.000 mensen om het leven in Jemen.

Meest gelezen