Beha-hofleverancier van Queen valt uit gratie na onthullend boek

Het Britse koningshuis heeft de samenwerking met hofleverancier Rigby & Peller stopgezet. Rigby & Peller leverde sinds 1960 het ondergoed van de Queen, maar na de publicatie van het boek "Storm in a D-cup" van de korsettennaaister June Kenton is het bedrijf niet meer welkom als hofleverancier. Rigby & Peller reageert "diep bedroefd" op de beslissing.

De Britse Royal Warrant Holders Association heeft het luxelingeriebedrijf Rigby & Peller de titel van hofleverancier ontnomen. Rigby & Peller leverde sinds 1960 ondergoed aan het Britse koningshuis.

Vorig jaar publiceerde de onderneemster en korsettennaaister van de Britse koningin June Kenton haar memoires "Storm in a D-cup". De 82-jarige Kenton had het in het boek onder meer over haar werkbezoeken aan Buckingham Palace. Kenton kocht Rigby & Peller in 1982 voor ongeveer 25.000 euro. In 2011 verkocht ze een meerderheidsbelang voor ongeveer 10 miljoen euro.

Rigby & Peller en June Kenton reageren verrast op de beslissing van Buckingham Palace. In een persmededeling schrijft Rigby & Peller dat het bedrijf "diep bedroefd" is. Kenton meldt dat het niet te geloven is dat het hof deze beslissing heeft genomen. "Er staat niets in mijn boek om boos over te zijn", zegt Kenton aan de BBC.

Buckingham Palace weigert te reageren op het intrekken van een specifiek hofleverancierschap. In totaal zijn er in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 800 bedrijven die de titel van hofleverancier dragen. Ze mogen het koninklijke embleem gebruiken. Jaarlijks verliezen twintig tot veertig bedrijven de titel en komen er ongeveer evenveel nieuwe bij.

Meest gelezen