Brandweer redt bewoner bij brand in Willebroek

Woensdagavond kort na 18 uur brak er brand uit in een appartement op de tweede verdieping in de Spaarzaamheidsstraat in Willebroek. Bij aankomst van de brandweer was het een uitslaande brand.  

De bewoner ging door een raam naar buiten. Het appartement betreden lukte niet meer omwille van de zware rookontwikkeling. De brandweer heeft de bewoner met de ladderwagen geëvacueerd. Het slachtoffer is met rookinhalatie overgebracht naar het ziekenhuis UZA.

Het appartement op de tweede verdieping is vernield en onbewoonbaar. Andere appartementen in het gebouw hebben lichte rookschade maar blijven na ventilatie bewoonbaar. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand is wel begonnen in de woonkamer. De Spaarzaamheidsstraat en de Mechelsesteenweg waren meer dan twee uren versperd.

Meest gelezen