Video player inladen...

Comédienne Lies Lefever (37) onverwacht overleden

Comédienne Lies Lefever is gisteravond dood aangetroffen in haar woning in Asse. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde. Ze was 37.

Tragisch nieuws uit de wereld van de stand-upcomedy: Lies Lefever is gisteravond dood aangetroffen in haar woning in Asse. Rond 22.30 zijn de hulpdiensten gealarmeerd. Zij snelden ter plaatse en vonden haar in de keuken. Ze hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat is niet gelukt. Even voor middernacht is haar overlijden vastgesteld.

De precieze doodsoorzaak is nog onduidelijk. Het parket van Halle-Vilvoorde laat weten dat momenteel een autopsie wordt uitgevoerd. Dat schrijft de procedure voor. Niets zou evenwel op een gewelddadig overlijden duiden. Voorlopig wijst alles op een ongelukkige val.

Kamagurka en Philippe Geubels

Lefever had een visuele beperking, maar dat hield haar niet tegen om een carrière als comédienne na te streven. Die nam in 2009 een hoge vlucht toen ze in het voorprogramma van "Kamagurka geneest" mocht optreden, een zaalshow van Kamagurka.

Twee jaar later mocht ze het voorprogramma van "Hoe moet het nu verder?" voor haar rekening nemen, een theatertournee van Philippe Geubels. Nog in 2011 ging "Meisje van plezier" in première, haar eigen comedyshow.

"De laatste show"

Daarnaast dook Lefever in verschillende tv-programma's op. Zo was ze onder meer te zien in "De rode loper" en "De laatste show". In dat laatste programma had ze een poos een vaste wekelijkse rubriek waarbij ze een protestlied zong.

Video player inladen...

In 2014 waagde Lefever zich in de politiek. Voor Groen stond ze toen op de 10e plaats van de lijst in Vlaams-Brabant voor de Vlaamse verkiezingen. Ze was ook actief als journalist voor Radio 2 en De Morgen.

Lefever zou volgende maand 38 worden. Ze laat een man en 2 kinderen na. In de foyer van het cultureel centrum van Asse ligt vanaf morgenochtend 8.30 uur een rouwregister.

"Winteruur"

In maart 2017 was Lefever te gast in "Winteruur" op Canvas. Ze las toen "De spin Sebastiaan" van Annie M.G. Schmidt voor. Dat fragment kan u hieronder bekijken:

Video player inladen...
Video player inladen...

Meest gelezen