Commissie onderzoekt negatieve audit voor Meise

De gemeenteraad heeft de oprichting goedgekeurd van een speciale commissie die de negatieve audit van de Vlaamse overheid moet bespreken.

Begin november van vorig jaar kwamen in een vernietigend rapport van Audit Vlaanderen heel wat bestuurlijke mistoestanden aan het licht. Bij de diensten werd niet alleen onkunde vastgesteld, maar ook een gebrek aan controle. Procedures worden dan weer opgesteld, maar niet gevolgd. En nog volgens de audit worden sommige personeelsleden beschermd, waardoor het moeilijk is voor leidinggevenden om op te treden als ze over de schreef gaan.

Punten voor verbetering

De commissie zal de opmerkingen in de audit bespreken. Ze moet ook concrete actiepunten ter verbetering voorstellen. Naast de organisatorische chaos werden zoals bekend ook een aantal mogelijk strafbare feiten vastgesteld. De integriteit van sommige bestuursleden wordt daarbij zelfs in vraag gesteld. Het dossier wordt daarom ook uitgezocht door de anticorruptiecel van de federale politie. Ook gouverneur Lodewijk De Witte van Vlaams-Brabants is met een onderzoek belast. 

Meest gelezen